oVER MIJ

Mijn verhaal
Daar stond ik dan. Alleen in de badkamer met de zwangerschapstest in mijn hand. ‘Zwanger’ stond er op de test. Ondanks dat dit geen verassing zou moeten zijn ­– mijn man en ik hadden de bewuste keuze gemaakt om voor een tweede te gaan – voelde ik even helemaal niets. Of toch wel? Ik werd in ieder geval niet overspoeld met blijdschap. Op dat moment voelde ik alleen maar
de angst dat de geschiedenis zich zou herhalen.
Dat ik dit allemaal niet
aan zou kunnen. 

Geen jeugd met gouden paplepel in de mond
Eerder twijfel en paniek. Ineens flitste ik 30 jaar terug in de tijd. Daar stond ik weer, als meisje van 7 jaar voor het grote hek van het kindertehuis. In mijn hand voelde ik het kleine handje van mijn zusje, zij was toen drie jaar oud. ‘Mama? Vroeg ik met een zacht stemmetje. Moeten we hier echt blijven? Mogen we alsjeblieft met jou mee? Ik beloof dat we heel lief zullen zijn.’ Met haar grote vermoeide en trieste ogen keek mijn moeder mij aan. ‘Nee lieverd, jullie moeten hier eventjes blijven maar ik beloof dat ik jullie snel kom halen. Mama houdt heel erg veel van jullie.

Deze ervaring mij heeft gevormd tot zes jaar geleden. Ik had nooit verwacht dat mijn ervaring in het kindertehuis zo bepalend was voor mijn levenskeuzes en karaktereigenschappen.

.

 

Ik heb mijn trauma’s onbewust meegedragen
De afwijzing die ik heb ervaren door als kind naar een kindertehuis te moeten heeft een diepe impact op mij gemaakt. Mijn hele leven draaide om externe erkenning en bevestiging. Ik wilde alsmaar geaccepteerd worden.

Ik had de sterke drang om mezelf te bewijzen. Ik deed me voor als een echte ras-perfectionist met een grote mate van zelfstandigheid en verantwoordelijkheid. Ik deed liever alles zelf. Mijn hele leven draaide om externe erkenning en bevestiging. Om maar geaccepteerd te worden.

 

 

 

 

 

Ik heb mijn trauma’s onbewust meegedragen
De afwijzing die ik heb ervaren door als kind naar een kindertehuis te moeten heeft een diepe impact op mij gemaakt. Mijn hele leven draaide om externe erkenning en bevestiging. Ik wilde alsmaar geaccepteerd worden.

Ik had de sterke drang om mezelf te bewijzen. Ik deed me voor als een echte ras-perfectionist met een grote mate van zelfstandigheid en verantwoordelijkheid. Ik deed liever alles zelf. Mijn hele leven draaide om externe erkenning en bevestiging. Om maar geaccepteerd te worden

In spagaat
Mijn carrière ging als een tierelier. Ik was de steun en toeverlaat van elke manager. Ik gaf altijd 200%. Waar ik ooit begon als recruitment assistent, wist ik mijn weg naar de top de bereiken als recruitment expert. En droeg ik verantwoordelijkheid voor recruitmentprojecten van o.a. KPN, CBR, ING, Ordina, DUO en Dienst Justitiële Inrichtingen.

Toen ik zwanger was van mijn eerste dochter kwamen de eerste barstjes. Ik kon mijn pleasegedrag en mijn enorme work drive niet meer volhouden zoals ik dat eerder deed. Dit voelde ontzettend confronterend. Ik dacht dat ik tekortschoot. Ik voelde me schuldig. Ik wilde niets liever dan moeder zijn. Maar mijn doorgeslagen loyaliteit naar mijn werkgever en anderen voelde als een molensteen.

De periode van mijn zwangerschap versterkte de drang naar mijn ware ik. Ik wilde deze druk niet langer meer op deze manier ervaren. Waarom moest ik per se van mezelf álle ballen constant hooghouden? Ik wilde dit niet meer.

Drang om authentieker te leven
Tijdens mijn zwangerschap volgde ik ook mijn coaching opleiding. Hierdoor kwam alles in stroomversnelling. Ik kreeg langzamerhand steeds meer inzicht in mijn triggers. Dit was een behoorlijk heftige periode waar ik ook last had van paniekaanvallen. Alsof met de nieuwe inzichten ook mijn grootste angsten naar de oppervlakte kwamen drijven. Stap voor stap ben ik keuzes gaan maken die goed waren voor mij. Ik leerde te stoppen vanuit een ander geredeneerde keuzes te maken. Ik koos voor het eerst echt voor mezelf.

Door het maken van andere, meer authentieke, keuzes heb ik ook mijn droomdoelen en droomleven kunnen realiseren. Ik heb mijn persoonlijke groei en ontwikkeling zichtbaar en tastbaar kunnen maken.

Ik gun jou dit proces ook
Nu realiseer ik me meer dan ooit dat mijn triggers en trauma’s grotendeels doorslaggevend zijn geweest voor mijn levenskeuzes. Vooral in de periode dat ik me er totaal niet van bewust was. Uit eigen ervaring kan ik zeggen dat het zo verlichtend en verhelderend kan werken om een duik te nemen in gewoontes en gedragspatronen. Te onderzoeken hoe en waarom je bepaalde ongezonde keuzes maakt.

Alleen op deze manier kun je met nieuwe inzichten en juiste handvatten blokkadevrij aan jouw droomleven werken. 

Met ruim 12 jaar ervaring in verschillende senior rollen in het bedrijfsleven,

waarvan de afgelopen 6 jaar in leidinggevende rollen, weet ik als geen ander hoe je tot de kern komt bij mensen.

Naast deze praktijkervaring heb ik een opleiding tot Coach Bewustzijnsleer afgerond en meerdere (online) programma’s en trajecten gevolgd op het gebied van persoonlijke groei & ontwikkeling, zoals de Spirit Junkie Masterclass van Gabby Bernstein en B-School van Marie Forleo.

Ambitie, perfectionisme en zorgzaamheid zijn sterke punten, maar ze kunnen ook je valkuil zijn.

Het zijn namelijk ook precies die eigenschappen die ervoor kunnen zorgen dat jij jezelf tegenhoudt en dat je vast blijft zitten in patronen die je niet gelukkig maken.

Maar als dat het geval is, waar ga je dan naartoe? Een business coach, psycholoog of zijn boeken en trainingen over zelfontwikkeling wat je nodig hebt? Dit alles is voor mij geen hypothetische situatie, ik heb eerder op precies dit punt gestaan. Ik besloot op onderzoek uit te gaan en al deze dingen te combineren. Met succes, ik zit sindsdien beter in mijn vel dan ooit.

 

De sleutel?

teruggaan naar jouw authentieke zelf & jouw geluk prioriteren

Ik heb al mijn kennis en ervaring gebundeld in een framework dat jou helpt het beste uit jezelf te halen. Zo hoef jij niet op zoek naar de juiste handvatten voor jouw situatie, ik kan je precies dat aanreiken wat je in jouw unieke situatie nodig hebt.

Dit bespaart je tijd, geld en een hoop doodlopende paden. Zo kun jij snel loskomen uit patronen die je niet verder helpen en kun je stappen zetten om naar het next level van jouw leven te komen.